Na pchu-er

Šídlo a nůž

Nástroje, bez kterých se při přípravě lisovaného pchu-eru neobejdete. Slouží k jednoduchému odlupování čajových lístků. Jak správně pchu-er naporcovat se dozvíte na stránce věnované této sortě. Při nákupu těchto nástrojů buďte důslední, při koupi špatného šídla nebo nože může dojít při odlupování k jejich ohnutí. Máte-li možnost si při koupi tvrdost ozkoušet, učiňte tak.

sidlo

šídlo na pchu-er, kde se jehla montuje na závit do těla víčka

Tácek na porcování Pchu-eru (Cha Tuo Pan)

Tento tácek je ideální, pokud chcete mít pchu-erové lístky při porcování udržené v rámci určeného prostoru a nerozsypané všude po stole. Tímto táckem minimalizujete případné ztráty, kterých by v případě drahého a cenného pchu-eru bylo škoda. Výhodou tácku jsou zvýšené okraje, které zachytí podstatnou část odletujících lístků čaje a dále také seříznutý roh sloužící na sesypání čaje do konvičky nebo louhovačky.

tacek

bambusový tácek na porcování pchu-eru

Stojánek a krabička

Zde se jedná spíše o estetickou než praktickou záležitost. Obdarujete-li svého blízkého pěkným koláčem lisovaného pchu-eru, určitě využijete krabičku jako obalový materiál. Stojánek je zase vhodný k pochlubení se pěkným nebo unikátním koláčem svým blízkým.


arrow