Baoshan Danzhu Gushu 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • sheng pu-erh, maocha
  • rok zpracování 2016 Jaro.

  • Čína – Yunnan,
  • Mao Cha z oblasti Baoshan, 2600 m.n.m. (Yunnan),
  • odrůda: Dayezhong (velkolistý čajovník – stáří stromu cca 300 let).

  • voní po jahodách, které se vaří na marmeládu,
  • barva nálevu světle oranžová až po tmavě oranžovou,
  • chuť spíše výrazná, aftertaste jemný s jahodovým dozvukem.
V srpnu roku 2016 byla cena čaje 7.2 Kč/gram.

Yixing konvička: objem 100 ml/4 g čaje.

  1. nálev – 95 ºC, 25 s,
  2. nálev – 95 ºC, 20 s,
  3. nálev – 95 ºC, 30 s,
  4. nálev – 100 ºC, 35 s,
  5. nálev – 100 ºC, 40 s,
  6. nálev – 100 ºC, 50 s.

Rozšiřující informace
Čajové lístky byly zpracovány v malé čajové manufaktuře skromného a citlivého farmáře pana Yu Hong Wena. Lísky pocházejí z čajového stromu starého více jak 300 let. Mnohé čaje z pohoří Baoshan se vyznačují svojí ovocnou a sladkou chutí. Čajové lískt jsou zpracovány jak ručně, tak v malých jednoduchých strojích. Vždy záleží na jejich kvalitě. Ty nejkvalitnější lístky jsou zpracovány vždy ručně.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu

barva nálevu

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky