Jin Hai Zhuan Cha 1995

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • shu pu-erh,
  • rok zpracování 1995,
  • puerh ve tvaru cihly (250g).

  • Čína, Yunnan,
  • Mao Cha z oblasti Menghai,
  • privátní produkce obchodu Jin Hai.

  • hnědý, středně velký až velký list s několika málo větvičkami,
  • vůně jemná, dřevitá,
  • barva nálevu tmavě hnědá až načervenalá,
  • chuť velmi jemná a hutná.
V červnu roku 2016 stála cihla (250g) 1250,- Kč.

Yixing konvička: objem 200 ml/10 g čaje.

  1. nálev – 90 ºC, 40 s,
  2. nálev – 90 ºC, 15 s,
  3. nálev – 95 ºC, 15 s,
  4. nálev – 95 ºC, 25 s,
  5. nálev – 95 ºC, 45 s,
  6. nálev – 98 ºC, 110 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob přípravy Gong-Fu Čcha. Pro obřad Gong-Fu Čcha odvažte 18 g na 200ml konvičku.

Rozšiřující informace
Jedná se o archivní pchu-er, který by neměl uniknout žádnému milovníku shu pchu-eru. Určitě stojí za to ho ochutnat a porovnat účinky strárnutí shu pchu-eru.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky