Long Ma Tong Qing 1983

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • shu puerh,
  • rok zpracování 1983,
  • puerh ve tvaru koláče (375g).

  • Menghai, Yunnan, Čína,
  • maocha z oblasti Menghai,
  • zpracováno v továrně Long Ma Tong Qing.

  • hnědý list s větvičkami,
  • vůně oříšková,
  • barva nálevu tmavě hnědá,
  • chuť velmi jemná, plná.
V únoru roku 2016 stál gram 13,- Kč.

Yixing konvička: objem 200 ml/7 g čaje.

  1. nálev – 90 ºC, 20 s,
  2. nálev – 90 ºC, 10 s,
  3. nálev – 90 ºC, 20 s,
  4. nálev – 95 ºC, 30 s,
  5. nálev – 95 ºC, 30 s,
  6. nálev – 95 ºC, 40 s,
  7. nálev – 95 ºC, 60 s,
  8. nálev – 95 ºC, 90 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob Gong-Fu Čcha. Nálevů lze připravit 12 i více. Pro obřad Gong-Fu Čcha odvažte 12 g na 200 ml konvičku.

Rozšiřující informace
Jedná se o archivní pchu-er, který by neměl uniknout žádnému milovníku shu pchu-eru. Určitě stojí za to ho ochutnat a porovnat účinky strárnutí shu pchu-eru.

Fotodokumentace degustace

Long Ma Tong Qing 1983_1

suché čajové lístky

Long Ma Tong Qing 1983_2

barva nálevu (1. nálev)

Long Ma Tong Qing 1983_4

vylouhované čajové lístky