Simao Zhuan Cha 2010

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje
simao-2010-zhuan-cha_9

  • sheng pu-erh
  • rok zpracování 2010,
  • pu-erh ve tvaru cihly (250g).
simao-2010-zhuan-cha_9

  • Čína – Yunnan,
  • Mao Cha z oblasti Simao,
  • výrobce: Simao District, Guangzhou City
simao-2010-zhuan-cha_9

  • voní po mladém dřevu,
  • barva nálevu světle oranžová až po tmavě oranžovou,
  • chuť spíše výrazná s minimální kouřovitostí.
simao-2010-zhuan-cha_9V září roku 2016 stálo balení (250g) 400,- Kč.

simao-2010-zhuan-cha_9
Yixing konvička: objem 100 ml/4 g čaje.

  1. nálev – proplach,
  2. nálev – 95 ºC, 80 s,
  3. nálev – 95 ºC, 30 s,
  4. nálev – 95 ºC, 20 s,
  5. nálev – 95 ºC, 45 s,
  6. nálev – 95 ºC, 60 s,
  7. nálev – 95 ºC, 80 s,
  8. nálev – 95 ºC, 110 s,
  9. nálev – 95 ºC, 190 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob Gong-Fu Čcha. Nálevů lze připravit 16 i více. Pro obřad Gong-Fu Čcha odvažte 7 – 8 g na 100 ml konvičku.

Rozšiřující informace
Pchu-er je poměrně silné lisovaný, na jeho porcování budete potřebovat kvalitní nůž či jehlu na pchu-er. Lísky jsou spíše větší a málo polámané. Čaj vydrží mnoho chutných nálevů.

Fotodokumentace degustace

zabalený koláček – Bing Cha

zabalená cihla – Brick – vrchní část

zabalená cihla - Brick (spodní část)

zabalená cihla – Brick – spodní část

simao-2010-zhuan-cha_8

detail lisované cihly – horní část

detail lisované cihly – dolní část

detail lisované cihly – dolní část

suché čajové lístky

suché čajové lístky

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky