Wu Liang Shan Gushu 2012

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • sheng pu-erh,
  • rok zpracování 2012,
  • pu-erh ve tvaru koláče (100g).

  • Čína – Yunnan,
  • Mao Cha z oblasti Wu Liang Shan, 3306 m.n.m.,

  • vůně plná, ovocná,
  • barva nálevu je světle zlatá až oranžová,
  • chuť je ovocná se sladkým dozvukem.
V březnu roku 2016 stálo balení (100g) 400,- Kč.

Yixing konvička: objem 100 ml/4 g čaje.

  1. nálev – oplach,
  2. nálev – 80 ºC, 15 s,
  3. nálev – 80 ºC, 20 s,
  4. nálev – 85 ºC, 25 s,
  5. nálev – 90 ºC, 40 s,
  6. nálev – 90 ºC, 60 s,
  7. nálev – 95 ºC, 80 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob Gong-Fu Čcha.

Rozšiřující informace
Koláček vyroben z listu divoce rostoucích nekultivovaných čajovníků v oblasti města Simao. Čajový koláček vyroben na zakázku (Orijin). Lístky byly pečlivě vybrány pro zaručení vysoké kvality. Pchu-er má již nyní vynikající chuť, ale hodí se dobře i k delšímu zrání.

Fotodokumentace degustace

zabalený koláček - Bing Cha

zabalený koláček – Bing Cha

detail lisovaného koláčku - dolní část

detail lisovaného koláčku – dolní část