Xiaguan Jia Ji, Export Grade, Tuo Cha Box 1999

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • sheng pu-erh,
  • rok zpracování 1999,
  • pu-erh ve tvaru hnízda (100 g).

  • Čína – Yunnan,
  • Mao Cha z oblasti Wu Liang a Bao Shan (Yunnan),
  • továrna Xiaguan TF.

  • hnědozelenočerný list s bílým ochmýřeným tipsem, lístky spíše nelámané a drobné,
  • vůně jemná, květinová až medová,
  • barva nálevu světle žlutooranžová až po hnědou,
  • chuť jemná, kulatá a lehce květinová, aftertaste sladký až medový.
V prosinci roku 2015 stálo balení (100 g) cca 2.000,- Kč.

Yixing konvička: objem 100 ml/4 g čaje.

  1. nálev – 95 ºC, 30 s,
  2. nálev – 95 ºC, 20 s,
  3. nálev – 95 ºC, 10 s
  4. nálev – 95 ºC, 10 s,
  5. nálev – 95 ºC, 15 s,
  6.  nálev – 100 ºC, 25 s,
  7. nálev – 100 ºC, 40 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob Gong-Fu Čcha. Lze tak připravit 10 i více nálevů. Pro obřad Gong-Fu Čcha odvažte 6 – 7 g na 100 ml konvičku.

Rozšiřující informace
Čajové lístky pchu-eru byly připravené z valmi kvalitních a velkých listů, tvarované v páře při vysoké teplotě.

Fotodokumentace degustace

Xiaguan Jia Ji_2

balení – vrchní část

Xiaguan Jia Ji_3

balení – spodní část

Xiaguan Jia Ji_6

papír, v němž je zabalené hnízdo

Xiaguan Jia Ji_11

detail lisovaného hnízda

Xiaguan Jia Ji_5

Nei Piao – přední strana

Xiaguan Jia Ji_4

Nei Piao – zadní strana

Xiaguan Jia Ji_4

suché čajové lístky

Xiaguan Jia Ji_3

barva nálevu (1. nálev)

Xiaguan Jia Ji_1

vylouhované čajové lístky