Ye Shengmu, Bing Cha 2011

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • sheng pu-erh,
  • rok zpracování 2011 (konec března),
  • pu-erh ve tvaru koláče (100g).

  • Čína – Yunnan,
  • Mao Cha z oblasti Baoshan, 2600 m.n.m. (Yunnan),
  • továrna Meng Long TF.

  • zelenohnědobílý list, lístky spíše celé a větší, s větvičkami,
  • vůně jemná, květinová,
  • barva nálevu světle oranžová až po tmavě oranžovou,
  • chuť spíše výrazná, aftertaste jemný s lehkou kouřovostí.
V březnu roku 2016 stálo balení (100g) 240,- Kč.

Yixing konvička: objem 100 ml/4 g čaje.

  1. nálev – 95 ºC, 20 s,
  2. nálev – 95 ºC, 10 s,
  3. nálev – 95 ºC, 30 s,
  4. nálev – 95 ºC, 30 s,
  5. nálev – 100 ºC, 60 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob Gong-Fu Čcha. Lze tak připravit 10 i více nálevů. Pro obřad Gong-Fu Čcha odvažte 6 – 7 g na 100ml konvičku.

Rozšiřující informace
Materiál z divokých  čajových stromů rostoucích ve výšce 2600 metrů nad mořem (oblast Baoshan, 2600 m.n.m.).

Fotodokumentace degustace

Ye shengmu_1

zabalený koláček – Bing Cha

Ye shengmu_3

detail lisovaného koláčku – horní část

Ye shengmu_2

detail lisovaného koláčku – dolní část

Ye shengmu_4

papír, v němž je zabalený koláček

Ye shengmu_5

suché čajové lístky

Ye shengmu_6

barva nálevu

Ye shengmu_7

vylouhované čajové lístky