Gyokuro Fuuki 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj Gyokuro,
  • rok zpracování 2016(jaro).

  • okolí vesnic Tanabe a Ayabe, prefektura Kyoto, Japonsko,
  • kultivar: Yabukita a Gokoh.

  • vůně jemná, po řase,
  • barva nálevu je sytě žlutá přecházející do zelené,
  • chuť jemně trávovitá a jemná.

V dubnu roku 2016 byla cena čaje 9.8 Kč/gram.

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 50 ºC, 90 s,
  2. nálev – 55 ºC, ihned,
  3. nálev – 60 ºC, 10 s,
  4. nálev – 60 ºC, 40 s.

Rozšiřující informace
Gyokuro představuje v čajovém světě velmi ceněný typ čaje. Patří mezi to nejlepší z japonských čajů. Pravé Gyokuro poznáte podle tmavých, zářivě zelených a matně lesklých, úzkých lístků a intenzivního aroma čerstvě nasušeného sena.

Přízvisko „Fuuki“ se v japonštině používá pro vysoce hodnocené a respektované věci.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky