Hojicha Kyo Bancha 2015

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje
Hojicha Kyo Bancha 2015_4

  • pražený japonský čaj,
  • rok zpracování 2015 (léto, sklizeň Nibancha).
Hojicha Kyo Bancha 2015_4

  • vesnice Uji-tawara, Japonsko,
  • kultivar: více kultivarů.
Hojicha Kyo Bancha 2015_4

  • vůně je velmi výrazná připomínající chlebový kvásek či pivní kvasnice,
  • barva nálevu je od světlé žluté až po tmavě hnědou,
  • chuť kulatá, pražená, objevují se chlebové podtóny či nádech karamelu.
Hojicha Kyo Bancha 2015_4V dubnu roku 2017 byla cena čaje 2.4 Kč/gram.

Hojicha Kyo Bancha 2015_4

Zkuste si navážit čajový list na vámi chtěný objem a zkoušejte slévat a pít dle vaší chuti. Nemusíte se bát přelouhování, čaj je vůči tomuto velmi přelouhování vzdroný. Je to čaj velmi individuální a jeho příprava není nikterak náročná.

V Japonsku se Kyo Bancha připravuje následovně: Hrst lístků se povaří ve větší konvici po dobu asi 15 minut. Lístky se poté ponechají v konvici a čaj se průběžně popíjí celý den.

Rozšiřující informace
Jedná se o japonský pražený čaj, který obsahuje jak lístky tak stonky čajového keře. Čaj je vhodný pro děti nebo na večerní popíjení díky svému zanedbatelnému obsahu kofeinu.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky