Kabukicha Kyoto 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj typu Kabusecha,
  • částečně zastiňovaná Sencha,
  • rok zpracování 2016 (jaro).

  • oblast Uji, prefektura Kyoto, Japonsko,
  • kultivar: Yabukita.

  • vůně jemná, travnatá,
  • barva nálevu světle zelená až žlutá,
  • chuť jemně trávovitá, aftertaste jemný, delší.

V dubnu roku 2016 byla cena čaje 7.9 Kč/gram.

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/6 g čaje.

  1. nálev – 70 ºC, 60 s,
  2. nálev – 70 ºC, 10 s,
  3. nálev – 75 ºC, 30 s,
  4. nálev – 75 ºC, 45 s.

Rozšiřující informace
Bude doplněno.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky