Konacha 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj Konacha,
  • rok zpracování 2016 (jaro).

  • Japonsko.

  • vůně výrazná,
  • barva nálevu je sytě žlutá,
  • chuť výrazná, řasovitá.
V červenci roku 2016 byla cena čaje 2.8 Kč/gram.

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 70 ºC, ihned,
  2. nálev – 70 ºC, ihned,
  3. nálev – 70 ºC, ihned,
  4. nálev – 70 ºC, 5 s,
  5. nálev – 75 ºC, 10 s,
  6. nálev – 75 ºC, 20 s.

Rozšiřující informace

Konacha je zelená čajová směs složená z prachu, pupenů a drobných čajových lístků, které jsou výsledkem třídění čajů Sencha a Gyokuro.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky