Sencha Kaorushun 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj Sencha,
  • rok zpracování 2016 (jaro).

  • oblast Honyama, Šizuko, Japonsko,
  • kultivar: Koushun.

  • vůně jemná, řasovitá,
  • barva nálevu světle zelená,
  • chuť jemně trávovitá a svěží, aftertaste jemný.
V květnu roku 2016
byla cena čaje 2.8 Kč/gram.

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 65 ºC, 90 s,
  2. nálev – 65 ºC, 5 s,
  3. nálev – 70 ºC, 60 s.

Rozšiřující informace
Výborný třída čaje sencha z proslulé horské oblasti Honyama v Šizuoce. Lístky jsou zpracovány netradičním způsobem tak, že jsou před úvodním napařením mírně zavadnuty, čímž dochází k lehounké oxidaci, která vyzdvihuje a zintenzivňuje květinové aroma.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky