Sencha Koushun 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj Sencha,
  • rok zpracování 2016 (jaro).

  • prefektura Šizuoka, Japonsko,
  • kultivar: Koushun.

  • vůně jemná, řasovitá,
  • barva nálevu světle zelená,
  • chuť jemně trávovitá a svěží, aftertaste jemný, sladší.
V dubnu roku 2016 byla cena čaje 4.4 Kč/gram.

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 70 ºC, 70 s,
  2. nálev – 70 ºC, 10 s,
  3. nálev – 70 ºC, 40 s.

Rozšiřující informace
Výborná třída čaje Sencha. Kultivar Koushun byl nakřížen z kultivarů Kurasawa a Kanayamidori speciálně pro výrobu vysokých sort čajů v horských oblastech prefektury Šizuoka.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky