Shincha Yamabuki 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj Sencha,
  • rok zpracování 2016 (duben, sklizeň: Ichibancha).

  • region Haruno, prefektura Shizuoka, Japonsko,
  • kultivar: Yabukita.

  • vůně svěží, travnatá,
  • barva nálevu světle zelená,
  • chuť jemná, travnatá.
V dubnu roku 2016 byla cena čaje 7.6 Kč/gram.

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/5 g čaje.

  1. nálev – 70 ºC, 150 s,
  2. nálev – 70 ºC, 90 s,
  3. nálev – 70 ºC, 180 s.

Rozšiřující informace
Střední sorta čaje. Ranná japonská sklizeň z období dubna 2016.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky