Tamaryokucha Kyoto 2016

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje
Tamaryokucha Kyoto 2016_4

  • zelený japonský čaj Tamaryokucha,
  • rok zpracování 2016.
Tamaryokucha Kyoto 2016_4

  • Kyoto, Japonsko
Tamaryokucha Kyoto 2016_4

  • vůně výrazná, řasovitá,
  • barva nálevu je zeleno žlutá,
  • chuť jemná, nasládlá.
Tamaryokucha Kyoto 2016_4V květnu roku 2016 byla cena čaje 4.5 Kč/gram.

Tamaryokucha Kyoto 2016_4

Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 70 ºC, 50 s,
  2. nálev – 70 ºC, 20 s,
  3. nálev – 80 ºC, 30 s,
  4. nálev – 80 ºC, 60 s.

 

Rozšiřující informace

Jedná se o prvotřídní typ zeleného čaje. Výroba tamaryokuchy v sobě propojuje japonský i čínský způsob. Při jeho zpracování totiž lístky prochází jak horkou párou, tak i pražením. Výsledkem je tmavozelený spirálkovitě svinutý drobný list, který se zasazuje o nálev světlezelené barvy a svěží sametově nasládlé chuti. Způsob výroby tohoto čaje je stejný jako v případě čaje Sencha. Liší se pouze v posledním kroku, kdy lístky nejsou válcované, ale vložené do rotačního bubnu, kde se suší horkým vzduchem.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vylouhované čajové lístky

vylouhované čajové lístky