Beipu Oriental Beauty 2015

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • oolong,
  • více oxidovaný (80%), lehce pečený,
  • rok zpracování 2015 (červen).

  • lokalita Beipu, kraj Hsin Chu, Taiwan,
  • kultivar – Qingxin Dapan.

  • Vůně je jemně nasládlá.
  • Barva nálevu je od světle oranžové po tmavě oranžovou až hnědou.
  • Chuť je kulatá, jemná.
V květnu roku 2016 byla cena čaje 8.2 Kč/gram.

Konvička: objem 250 ml/6 g čaje.

  1. nálev – 80 ºC, 75 s,
  2. nálev – 80 ºC, 85 s,
  3. nálev – 80 ºC, 100 s,
  4. nálev – 85 ºC, 110 s,
  5. nálev – 85 ºC, 120 s,
  6. nálev – 85 ºC, 130 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob přípravy Gong-Fu Čcha.

Rozšiřující informace
Oriental Beauty je jedinečný nejen po chuťové stránce, ale i svým způsobem výroby. Nejdůležitější součástí pro existenci tohoto čaje je malinký hmyz živící se šťávou čajovníků. Více informací se můžete dočíst v článku „Jacobiasca formosana vs. čajovník“.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vyluhované čajové lístky

vyluhované čajové lístky