Oriental Beauty 2015

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • oolong,
  • rok zpracování 2015 (květen – červen).

  • Hsin Chu, Taiwan,
  • kultivar – Chin Sin Da Mao.

  • Vůně připomíná bylinky.
  • Barva nálevu je od světle oranžové po tmavě oranžovou až hnědou.
  • Chuť je zpočátku bylinková, ke konci již po starším dřevu.
V květnu roku 2016 byla cena čaje 2.8 Kč/gram.

Konvička: objem 250 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 75 ºC, 60 s,
  2. nálev – 80 ºC, 30 s,
  3. nálev – 80 ºC, 30 s,
  4. nálev – 80 ºC, 40 s,
  5. nálev – 85 ºC, 50 s,
  6. nálev – 85 ºC, 60 s,
  7. nálev – 90 ºC, 80 s,
  8. nálev – 90 ºC, 120 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob přípravy Gong-Fu Čcha.

Rozšiřující informace
Oriental Beauty je jedinečný nejen po chuťové stránce, ale i svým způsobem výroby. Nejdůležitější součástí pro existenci tohoto čaje je malinký hmyz živící se šťávou čajovníků. Více informací se můžete dočíst v článku „Jacobiasca formosana vs. čajovník„.

Fotodokumentace degustace

Oriental Beauty 2015_3

suché čajové lístky

Oriental Beauty 2015_2

barva nálevu (1. nálev)

Oriental Beauty 2015_4

vyluhované čajové lístky