Red oolong 2015

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • oolong,
  • lehce pečený,
  • oxidovaný kolem 80%,
  • zpracovaný v březnu roku 2015.

  • Taidong (1000 m. n. m.), Taiwan,
  • kultivar – Qingxin Damon.

  • Vůně je plná, nasládlá.
  • Barva nálevu je od světle oranžové po hnědou.
  • Chuť je jemná.
V červnu roku 2016 byla cena čaje 5.9 Kč/gram.

Gaiwan: objem 100 ml/4 g čaje.

  1. nálev – oplachovací,
  2. nálev – 90 ºC, 50 s,
  3. nálev – 95 ºC, 40 s,
  4. nálev – 95 ºC, 50s.
  5. nálev – 95 ºC, 60s.
  6. nálev – 95 ºC, 80s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob přípravy Gong-Fu Čcha.

Rozšiřující informace
Výrobní proces tohoto čaje je z části podobný procesu zpracování čaje typu oolong (chuť a vůně) a z části se podobá zpracování čaje černého (barva). Způsob jeho zpracování a sušení umožňuje, aby byl skladován po delší dobu jako čaj archivní.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vyluhované čajové lístky

vyluhované čajové lístky