Poznejte pchu-er s naším pchu-erovým seriálem

pchu-er_kolacekKdo by alespoň jednou neslyšel o pchu-eru, čaji proslulém a vyhledávaném takřka po celém světě. Pro mnohé je známý především pro své zdravotní účinky, další obdivují jeho specifickou chuť a vůni nebo také schopnost zrát po desítky let, kdy se mění nejen ona chuť a vůně pchu-eru, ale také jeho tržní hodnota. Pro Čínu je pak tento čaj jedním ze zásadních prvků, který utvářel její historii.

Příběh pchu-eru je v mnohém zajímavý a tajemný a poukazuje na proměny čínské společnosti a kultury. Od dob, kdy byl pchu-er pouhým spotřebním zbožím uběhlo opravdu mnoho let do dnešní doby, kdy se cena pchu-erového koláče může vyšplhat do astronomických částek.

Pro ty, které zajímá vše mezi oním začátkem a současností jednoho z nejslavnějších čínských čajů, jsme si připravili sérii článků, ve kterých se budeme procházet pchu-erovou historií. Seznámíme vás s obdobími, do kterých se pchu-erová  historie dělí, s procesem pěstování, sklízení a zpracování pchu-eru, dále s typy pchu-eru a dozvíte se i o čajových továrnách, jak se pchu-ery označují a do jakých známých tvarů se lisují. A nakonec si budete moct přečíst o skladování a zrání pchu-eru.

Přejeme příjemné čtení a případně i dobrou chuť, pokud se rozhodnete si pchu-er připravit …

Seznam článků, které budou postupně vycházet na našem magazínu:

  1. Pchu-er – Co je to pchu-er
  2. Pchu-er – Za pchu-erem do minulosti i přítomnosti
  3. Pchu-er – Výroba pchu-eru aneb o sklízení a zpracování čajových lístků
  4. Pchu-er – Továrny na výrobu pchu-eru a pchu-erové kódy
  5. Pchu-er – Tvary pchu-eru
  6. Pchu-er – Skladování a zrání pchu-eru

piti_pchu-erhu_2

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *