Tea Masters Cup 2017 startuje!

Blíží se první kvalifikační kola do mezinárodní čajové soutěže Tea Masters Cup (TMC) – soutěže, kde mají představitelé různých zemí a kultur čaje možnost jednou za rok ukázat své nejlepší výsledky, vyměňovat si zkušenosti s kolegy nebo rozšířit své profesní obzory. První kategorie, ve kterých se lze nominovat, budou Tea pairing a Tea preparation.

Česká Republika je země s největším počtem čajoven v Evropě. Čaj se s naší kulturou pevně spojil, ačkoliv byl do naší země vždy pouze dovážen a nikdy se zde nepěstoval a nevyráběl.

Čaj je u nás jako doma a to ať už je z jakékoliv země nebo jakéhokoliv druhu. Můžeme si dopřát a také si už dlouhé roky dopřáváme čaje z Číny, Japonska, Tchaj-wanu, Indie, Koreje, Vietnamu, Srí Lanky, Keni nebo Gruzie a jedná se o čaje bílé, zelené, žluté, černé, ovoněné, kvetoucí nebo také čaje typu oolong či pchu-er. Paleta zemí a druhů čajů je skutečně obrovská a naše zkušenosti a znalosti o čajové kultuře mohou být tomu všemu úměrné. Záleží pouze na našem nadšení do čajové kultury a cestě, kterou se vydáme ji poznávat.

Tea Masters Cup se stává unikátním prostředkem ke sdílení tohoto vztahu k čaji s mnohými dalšími zeměmi a čajovými mistry a každá čajová prezentace v rámci TMC je tak příspěvkem pro celou čajovou kulturu a nový signál ke kreativitě pro tisíce mistrů z dalších zemí.

Přesvědčit se o tom můžete už velmi brzy na prvních kvalifikačních kolech. A pokud je pro vás čaj již mnoho let životní cestou, staňte se účastníky soutěže a předejte vaše zkušenosti s čajem ostatním a v případě úspěšné nominace na Tea Masters Cup i celému čajovému světu.


Tea pairing – 30. 4. 2017, Brno

Teatender v této disciplíně musí prokázat dovednost prezentovat čaj v kombinaci s lehkou potravinou / občerstvením v ideji food pairing. Použít přitom může použít jakýkoliv typ čaje (Camellia sinensis) připravený jakýmkoliv způsobem. Povoleny jsou též látky určené k aromatizaci. Kompozice čaj / potravina servírovaná komisařům musí být předložena v množství, aby jí bylo možné posoudit.

Více informací zde!

Tea preparation – 13. 5. 2017, Praha

V této disciplíně musí Teatender v průběhu 15 minut prokázat své dovednosti v prezentaci, přípravě a servírování čaje. Připravuje přitom celkem 2 nápoje – jeden ze sady vzorků čajů vybraných organizačním týmem soutěže a druhý podle vlastní receptury s použitím některého typu čaje, čistého nebo s příchutí. Přitom mu je dovoleno použít kterékoliv dostupné ingredience, avšak hlavní složka nápoje musí být čaj (Camellia sinensis).

Více informací zde!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *