TMC – Tea mixology

Tea-MixologyTřetí ročník mezinárodní čajové soutěže startuje a přináší jednu velkou novinku, kterou je nová soutěžní disciplína – čajová mixologie. Spočívá v přípravě nápoje podle originální receptury, který bude obsahovat minimálně 30 procent čaje. Vítěze a tedy i prvního nominovaného do soutěže Tea Masters Cup budeme znát již koncem prázdnin. České kvalifikační kolo této soutěžní kategorie proběhne již 21. srpna na čajové události Čajomír Fest.

 

 

Základní informacePotřebné vybaveníHarmonogram soutěžeZadání soutěžeZpůsob prezentace koktejluObecná pravidla
  • Pořadatel soutěže: Czech Teatenders – odborná sekce České barmanské asociace
  • Datum konání: 21. 8. 2016
  • Místo konání: ČajomírFest – mezinárodní festival čajového umění, Staré purkrabství – Vyšehrad, Praha
  • Garant soutěže: Jiří Boháč, bohac.jiri@gmail.com, 777 901 980
  • Počet komisařů: 3
  • Časový limit: 15 minut
  • Partner soutěže: voda AQUILA
Vybavení zajištěné organizátorem:

  • Prezentační stůl – bar
  • Elektrická přípojka
  • Voda AQUILA
  • Zázemí pro přípravu

Vybavení zajištěné soutěžícím

Soutěžící si zajišťuje veškerý inventář, který bude potřebovat k prezentaci, přípravě a servírování čaje a koktejlu.

  • 10:00 – 11:00 – Registrace – losování pořadí
  • 11:00 – 11:30 – Slavnostní zahájení soutěže
  • 12:00 – první soutěžící
  • 17:00 – Slavnostní vyhlášení vítěze TEA MASTERS CUP 2016/2017
  • Soutěžící má za úkol během 15 min. časového limitu připravit 4 porce čajového koktejlu dle vlastní receptury. 3 z nich servíruje komisařům a 4. je využit k focení.
  • Čajový základ / báze koktejlu musí být připravena v soutěžním čase.
  • Koktejl může být alkoholický i nealkoholický.
  • Receptura musí být originální, nelze použít recepturu, která již byla někde uplatněna.
  • Výběr čaje je ponechán na volbě soutěžícího. Metoda přípravy čajového základu taktéž.
  • Všechny ostatní ingredience smějí být předem připraveny.
  • Čajové báze musí být v celkovém objemu koktejlu min. 30%.
  • Představení zvoleného čaje, jeho přednosti, původ, specifika
  • Představení způsobu přípravy
  • Servírování malé ochutnávky čajové báze (touto cestou chceme docílit, aby komisaři byly seznámeni s užitým čajem dříve, než je smíchán s ostatními ingrediencemi. Je to důležitý moment, neboť zde je též veliký důraz na servis a samotnou prezentaci čistého čaje. Neméně důležitý je fakt, že komisařům bude snadněji čitelná chuť čajové báze ve výsledném drinku)
  • Servírování koktejlu
  • Doporučení, k jaké příležitosti je koktejl nejvhodnější

Speciálně pro tuto kategorii jsou uplatněna pravidla pro PCC


arrow