TMC – Tea pairing

Tea-Pairing

Teatender v této disciplíně musí prokázat dovednost prezentovat čaj v kombinaci s lehkou potravinou / občerstvením v ideji food pairing. Použít přitom může použít jakýkoliv typ čaje (Camellia sinensis) připravený jakýmkoliv způsobem. Povoleny jsou též látky určené k aromatizaci. Kompozice čaj / potravina servírovaná komisařům musí být předložena v množství, aby jí bylo možné posoudit.

 

 

Základní informacePotřebné vybaveníHarmonogram soutěžeZadání soutěžeObecná pravidlaOdkazy
  • Pořadatel soutěže: Czech Teatenders – odborná sekce České barmanské asociace
  • Datum konání: 30. 4. 2017
  • Místo konáníHotel Voroněž ****, Křížkovského 458/47, Brno
  • Garant soutěže: Jiří Boháč, bohac.jiri@gmail.com, 777 901 980
  • Počet komisařů: 5
  • Časový limit: 15 minut
  • Registrační příspěvek: 1 500 Kč (pro členy CBA zdarma)
Vybavení zajištěné organizátorem:

  • Prezentační stůl o velikosti 120 x 80 cm s bílým ubrusem
  • Elektrická přípojka
  • Voda AQUILA
  • soutěžní čaj
  • Zázemí pro přípravu

Vybavení zajištěné soutěžícím

Soutěžící si zajišťuje veškerý inventář, který bude potřebovat k prezentaci, přípravě a servírování čaje a koktejlu.

  • 8:00 – 9:00 Registrace – losování pořadí
  • 9:00 Slavnostní zahájení soutěže
  • 9:30 – 10:00 Rozprava komisařů a soutěžících
  • 10:00 1.soutěžící
  • 17:00 Slavnostní vyhlášení vítězů TMC 2017
  • Soutěžící má za úkol během 15 min. časového limitu připravit 4 porce čajového koktejlu dle vlastní receptury. 3 z nich servíruje komisařům a 4. je využit k focení.
  • Čajový základ / báze koktejlu musí být připravena v soutěžním čase.
  • Koktejl může být alkoholický i nealkoholický.
  • Receptura musí být originální, nelze použít recepturu, která již byla někde uplatněna.
  • Výběr čaje je ponechán na volbě soutěžícího. Metoda přípravy čajového základu taktéž.
  • Všechny ostatní ingredience smějí být předem připraveny.
  • Čajové báze musí být v celkovém objemu koktejlu min. 30%.

Teatender, soutěžící v této kategorii, musí prokázat dovednost prezentovat čaj v kombinaci s lehkou potravinou / občerstvením v ideji food pairing. Teatender má 15 minut na přípravu celé kompozice a 7 minut k servírování komisařům.

Teatender může použít jakýkoliv typ čaje (Camellia sinensis) připravený jakýmkoliv způsobem. Povoleny jsou též látky určené k aromatizaci. Kompozice čaj / potravina servírovaná komisařům musí být předložena v množství, aby jí bylo možné posoudit.

Hodnocení Teatendera je v následujících nuancích: prezentace (vnější vzhled nápoje a jídla), chuť jednotlivých komponentů / kombinaci a čas. Soudci nahrát své skóre v odpovídajících bodovacích listech. Komisaři určují své hodnocení následujícím způsobem.


arrow