TMC – Tea preparation

Tee-PreparationV této disciplíně musí Teatender v průběhu 15 minut prokázat své dovednosti v prezentaci, přípravě a servírování čaje. Připravuje přitom celkem 2 nápoje – jeden ze sady vzorků čajů vybraných organizačním týmem soutěže a druhý podle vlastní receptury s použitím některého typu čaje, čistého nebo s příchutí. Přitom mu je dovoleno použít kterékoliv dostupné ingredience, avšak hlavní složka nápoje, musí být čaj (nápoj z rostliny Camellia sinensis či její variety a kultivary).

 

 

Základní informacePotřebné vybaveníHarmonogram soutěžeZadání soutěžeObecná pravidlaOdkazy
  • Pořadatel soutěže: Czech Teatenders – odborná sekce České barmanské asociace
  • Datum konání: 13. 5. 2017
  • Místo konáníVila LANNA, V Sadech 1, Praha 6 – Bubeneč
  • Garant soutěže: Jiří Boháč, bohac.jiri@gmail.com, 777 901 980
  • Počet komisařů: 5
  • Časový limit: 15 minut
  • Registrační příspěvek: 1 500 Kč (pro členy CBA zdarma)
Vybavení zajištěné organizátorem:

  • Prezentační stůl o velikosti 120 x 80 cm s bílým ubrusem
  • Elektrická přípojka
  • Voda AQUILA
  • soutěžní čaj
  • Zázemí pro přípravu

Vybavení zajištěné soutěžícím

Soutěžící si zajišťuje veškerý inventář, který bude potřebovat k prezentaci, přípravě a servírování čaje a koktejlu.

  • 8:00 – 9:00 Registrace – losování pořadí
  • 9:00 Slavnostní zahájení soutěže
  • 9:30 – 10:00 Seznámení soutěžících se soutěžními čaji –
    rozprava komisařů
  • 10:00 1.soutěžící
  • 17:00 Slavnostní vyhlášení vítězů TMC 2017
  • Soutěžící má za úkol během 15 min. časového limitu připravit 4 porce čajového koktejlu dle vlastní receptury. 3 z nich servíruje komisařům a 4. je využit k focení.
  • Čajový základ / báze koktejlu musí být připravena v soutěžním čase.
  • Koktejl může být alkoholický i nealkoholický.
  • Receptura musí být originální, nelze použít recepturu, která již byla někde uplatněna.
  • Výběr čaje je ponechán na volbě soutěžícího. Metoda přípravy čajového základu taktéž.
  • Všechny ostatní ingredience smějí být předem připraveny.
  • Čajové báze musí být v celkovém objemu koktejlu min. 30%.

Teatenderovi, soutěžícímu v této kategorii, je dáno 15 minut, aby předvedl dovednosti v prezentaci, přípravě a servírování čaje. Připravuje dva nápoje:

  • Čaj ze sady vzorků, které předem vybral organizační tým soutěže
  • Čaj dle vlastní volby = Nápoj připravený podle receptury Teatendera s použitím některého typu čaje, čistého nebo s příchutí. Při přípravě tohoto nápoje, je Teatenderovi dovoleno používat kterékoliv dostupné ingredience, avšak hlavní složka nápoje, musí být čaj (Camellia sinensis).

Oba nápoje musí být připraveny před porotou, postupně nebo paralelně.


arrow