Jin Long Xian Rui 2011

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje
jin-long-xian-rui-2011_1

  • shu puerh,
  • rok zpracování 2011,
  • puerh ve tvaru koláče (357g).
jin-long-xian-rui-2011_1

  • Yunnan, Čína,
  • maocha z oblastí Yongde a Zhenkang,
  • zpracováno v továrně Yongde Wenxin TF.
jin-long-xian-rui-2011_1

  • načervenalý list,
  • vůně oříšková,
  • barva nálevu tmavě hnědá,
  • chuť velmi plná, po vlašských oříškách.
jin-long-xian-rui-2011_1V srpnu roku 2016 stálo balení (357g) 900,- Kč.

jin-long-xian-rui-2011_1

Konvička: objem 500 ml/12 g čaje.

  1. nálev – 95 ºC, 80 s,
  2. nálev – 95 ºC, 10 s,
  3. nálev – 95 ºC, 10 s,
  4. nálev – 95 ºC, 20 s,
  5. nálev – 95 ºC, 20 s,
  6. nálev – 95 ºC, 40 s,
  7. nálev – 95 ºC, 70 s,
  8. nálev – 95 ºC, 100 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob Gong-Fu Čcha. Nálevů lze připravit 15 i více. Pro obřad Gong-Fu Čcha odvažte 10 g na 200 ml konvičku.

Rozšiřující informace
Pchu-er “Zlatý drak štěstí” – pochází z dárkově zabalených koláčů. Čajové lístky snesou mnoho chutných nálevů.

Fotodokumentace degustace

zabalený koláček – Ping Cha

zabalený koláček – Ping Cha

detail lisovaného koláčku – horní část

detail lisovaného koláčku – horní část

detail lisovaného koláčku – dolní část

detail lisovaného koláčku – dolní část