Sencha Kabuse Yabukita Midori 2015

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • zelený japonský čaj Sencha,
  • čajovníky, ze kterých je vyroben tento čaj, byly před sklizní 20 dnů zastíněné, chuť je tak jemnější a aroma bohatší,
  • rok zpracování 2015 (druhý týden v květnu).

  • Japonsko,
  • zahrada pana Katahiry v okolí vesnice Nunosawa (180 m.n.m.),
  • kultivar: Yabukita.

  • tmavě zelené lístky jehličkovitého tvaru, jehličky jsou poměrně dlouhé,
  • vůně jemná, travnatá,
  • barva nálevu světle zelená,
  • chuť jemně trávovitá a svěží, aftertaste jemný, delší.

V dubnu roku 2016 byla cena čaje 7.6 Kč/gram.


Japonská konvička Kyusú: objem 200 ml/8 g čaje.

  1. nálev – 50 ºC, 90 s – 120 s,
  2. nálev – 55 ºC, 10 s,
  3. nálev – 60 – 65 ºC, 60 s.

Rozšiřující informace
Vynikající čaj každoročně nominovaný do čajových soutěží jako např. “Prefectural Tea competition of Shizuoka”. Čajovníky, ze kterých pochází lístky na výrobu tohoto čaje, byly před sklizní na dvacet dnů zastíněny, čímž se docílilo jemnější chuti a bohatšího aroma.

Fotodokumentace degustace

Sencha Kabuse Yabukita Midori_1

suché čajové lístky

Sencha Kabuse Yabukita Midori_2

barva nálevu (1. nálev)

Sencha Kabuse Yabukita Midori_3

vylouhované čajové lístky