Hong Shui oolong 2015

CharakteristikaPůvodVlastnostiCenaPříprava čaje

  • oolong,
  • více pečený (50%), částečně oxidovaný (40%),
  • rok sklizně 2015 Únor.

  • Lugu – Feng Huang (800 m.n.m.), Taiwan,
  • kultivar – Qingxin oolong.

  • Vůně je intenzivní, po pomerančích.
  • Barva nálevu je hnědá.
  • Chuť je výrazná, po citrusech.
V květnu roku 2016 byla cena čaje 6.3 Kč/gram.

Gaiwan: objem 150 ml/3 g čaje.

  1. nálev – proplach,
  2. nálev – 90 ºC, 70 s,
  3. nálev – 90 ºC, 30 s,
  4. nálev – 90 ºC, 50 s,
  5. nálev – 90 ºC, 90 s,
  6. nálev – 90 ºC, 120 s.

U tohoto typu čaje doporučujeme způsob přípravy Gong-Fu Čcha.

Rozšiřující informace
Hong Shui (psáno také Hung Shui) znamená v českém překladu “červená voda” (“red water”), což je dáno v důsledku silnějšího pečení, které je rovněž typické pro známější Dong Ding oolongy.

Fotodokumentace degustace

suché čajové lístky

suché čajové lístky

barva nálevu (1. nálev)

barva nálevu (1. nálev)

vyluhované čajové lístky

vyluhované čajové lístky