Bai Mu Dan Ji Pin – dva kultivary

Nedávno jsem se rozhodl rozšířit své znalosti o čínském bílém čaji. Během pročítání článků a procházení zahraničních diskuzí jsem narazil na mnoho sporných a zajímavých témat. Rozebíral se v nich např. původ bílého čaje nebo zda je patřičné uznávat název “bílý čaj” pouze u čaje pocházejícího z provincie Fu-ťien, Čína (mnohdy se dále ještě omezuje pouze na okolí města Fu Ding). Dostal jsem se až k diskuzi týkající se dvou kultivarů převážně používaných pro výrobu bílých čajů. Jedná se o kultivary Fu Ding Da Bai a Zheng He Da Bai. Jednalo se o poměrně probírané téma a tak jsem se rozhodl tyto dva kultivary porovnat a poznat jejich rozdílné vlastnosti.

V diskuzi bylo většinou poukazováno na lepší, výraznější vůni a ovocnou chuť kultivaru z Fu Dingu, ke které má kultivar z oblasti Zheng He daleko. Kultivary byly vyšlechtěny na konci 19. století. První byl údajně vyšlechtěn kultivar Fu Ding Da Bai a pár měsíců na to vyšlechtili pěstitelé v oblasti Zheng He kultivar Zheng He Da Bai.Fu Ding Da Bai vs Zheng He Da Bai


Celý článek je přístupný pouze pro členy. V následujících bodech jsou shrnuté základní podmínky pro členy:
  1. Členství zahrnuje dvě varianty – půlroční a roční.
  2. Půlroční členství je za 300 Kč (měsíčně 50 Kč), roční je za 500 Kč (měsíčně 42 Kč).
  3. Zakoupením členství získáváte přístup k veškerému obsahu magazínu. Nejedná se však o souhlas k plagiátorství a komerčnímu využívání uveřejněných informací.


* - tyto položky je třeba vyplnit

Jaké výhody členství přináší

Návštěvník
Rubrika o čajích
Rubrika o bylinách
Degustace čajů
Mapa čajoven
Člen
Rubrika o čajích
Rubrika o bylinách
Degustace čajů
Mapa čajoven
Chcete-li se o členství dozvědět více, přejděte na stránku Členství.