Tencha aneb než je matcha matchou – pěstování

Než se čaj začne nazývat matcha, musí čajové lístky ujít kus cesty. Ta začíná už v průběhu října a končí v dalším roce v momentě, kdy se zpracovaná a usušená tencha vloží mezi 2 kamenné válce. Důležitý je také proces zastínění, který významně ovlivňuje chemii v listu – obsažené látky a jejich vliv na chuť a zdravotní přínosy.Důležitý je také proces zastínění, který významně ovlivňuje chemii v listu – obsažené látky a jejich vliv na chuť a zdravotní přínosy.

V říjnu s přicházející zimní sezónou zastavují čajovníkové keře svůj růst, což je dělá schopnými přežít chladné období. To končí v průběhu měsíce únor s přicházejícím jarem. Do této doby čajové keře shromažďovali živiny z půdy ve svých kořenech a nyní, po probuzení z hibernace, putují tyto látky do nově rostoucích čajových pupenů a stávají se tak zdrojem nejchutnějšího japonského čaje.


Celý článek je přístupný pouze pro členy. V následujících bodech jsou shrnuté základní podmínky pro předplatné:
  1. Předplatné zahrnuje dvě varianty – půlroční a roční.
  2. Půlroční předplatné je za 300 Kč (měsíčně 50 Kč), roční je za 500 Kč (měsíčně 42 Kč).
  3. Zakoupením předplatného získáváte přístup k veškerému obsahu magazínu. Nejedná se však o souhlas k plagiátorství a komerčnímu využívání uveřejněných informací.


* - tyto položky je třeba vyplnit

Jaké výhody předplatné přináší?

Návštěvník
Rubrika o čajích
Rubrika o bylinách
Degustace čajů
Mapa čajoven
Člen
Rubrika o čajích
Rubrika o bylinách
Degustace čajů
Mapa čajoven
Chcete-li se o předplatném dozvědět více, přejděte na stránku Předplatné.