Šípek – v zimě zahřeje a dodá vitamíny

Jednou z univerzálních léčivých rostlin je již od dávných časů šípková růže. Kdo by neznal její temně rudé plody lidově nazývané šípky, které dozrávají každý rok během října a zdobí tyto trnité keře dlouho do zimy, než je sklidí ptáci a jiní živočichové. Každého, kdo si rád připravuje domácí nálevy a různé dobroty, jistě potěší, že jsou šípky bohatým zdrojem vitamínu C, draslíku, hořčíku a dalších důležitých sloučenin, které nás i v zimě postaví na nohy.

Plody růže šípkové obsahují velké množství vitamínů a minerálů prospěšných pro naše zdraví.


Celý článek je přístupný pouze pro členy. V následujících bodech jsou shrnuté základní podmínky pro členy:
  1. Členství zahrnuje dvě varianty – půlroční a roční.
  2. Půlroční členství je za 300 Kč (měsíčně 50 Kč), roční je za 500 Kč (měsíčně 42 Kč).
  3. Zakoupením členství získáváte přístup k veškerému obsahu magazínu. Nejedná se však o souhlas k plagiátorství a komerčnímu využívání uveřejněných informací.


* - tyto položky je třeba vyplnit

Jaké výhody členství přináší

Návštěvník
Rubrika o čajích
Rubrika o bylinách
Degustace čajů
Mapa čajoven
Člen
Rubrika o čajích
Rubrika o bylinách
Degustace čajů
Mapa čajoven
Chcete-li se o členství dozvědět více, přejděte na stránku Členství.