Poznejte matchu s naším matcha seriálem

Jak uvedeme v prvním článku, matcha se v posledních letech dostala výrazně do popředí zájmu veřejnosti a vystoupila tak z pestré palety sypaných čajů povětšinou popíjených již ne tak početnou skupinou milovníků čaje.

Zelený prášek se stal opěvovaný nejen díky nesčetným zdravotním tvrzením, ale také pro variabilitu jeho použití v teplé i studené kuchyni. Podstata toho, co matcha skutečně je (nebo naopak není), však zůstává pro většinu tajemstvím. V této sérii článků se pokusíme vnést více světla do světa práškového čaje matcha, projdeme si proces jeho vzniku včetně jeho proměn v reakci na požadavky trhu.

Seznam článků, které budou postupně vycházet na našem magazínu:

  1. Boom jménem matcha
  2. Matcha a tencha – pěstování
  3. Matcha a tencha – zpracování
  4. Vznik směsi pro výrobu matchy
  5. Matcha v podání západního světa
  6. Vyberte tu správnou matchu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají plugin Akismet, který filtruje SPAM. Zde se můžete dočíst, jak tento plugin nakládá s vašimi osobními údaji.