Poznejte pu-er s naším pu-erovým seriálem

pchu-er_kolacekKdo by alespoň jednou neslyšel o pu-eru, čaji proslulém a vyhledávaném takřka po celém světě. Pro mnohé je známý především pro své zdravotní účinky, další obdivují jeho specifickou chuť a vůni nebo také schopnost zrát po desítky let, kdy se mění nejen ona chuť a vůně pu-eru, ale také jeho tržní hodnota. Pro Čínu je pak tento čaj jedním ze zásadních prvků, který utvářel její historii.

Příběh pu-eru je v mnohém zajímavý a tajemný a poukazuje na proměny čínské společnosti a kultury. Od dob, kdy byl pu-er pouhým spotřebním zbožím uběhlo opravdu mnoho let do dnešní doby, kdy se cena pu-erového koláče může vyšplhat do astronomických částek.

O pu-eru na jednom místě!

Pro ty, které zajímá vše mezi oním začátkem a současností jednoho z nejslavnějších čínských čajů, jsme si připravili sérii článků, ve kterých se budeme procházet pu-erovou historií. Seznámíme vás s obdobími, do kterých se pu-erová  historie dělí, s procesem pěstování, sklízení a zpracování pu-eru, dále s typy pu-eru a dozvíte se i o čajových továrnách, jak se pu-ery označují a do jakých známých tvarů se lisují. A nakonec si budete moct přečíst o skladování a zrání pu-eru.

Přejeme příjemné čtení a případně i dobrou chuť, pokud se rozhodnete si pu-er připravit …

Seznam článků, které budou postupně vycházet na našem magazínu:

  1. Pu-er – Co je to pu-er, 1. díl
  2. Pu-er – Za pu-erem do minulosti i přítomnosti, 2. díl
  3. Pu-er – Výroba pu-eru aneb o sklízení a zpracování čajových lístků, 3. díl
  4. Pu-er – Továrny na výrobu pu-eru a pu-erové kódy, 4. díl
  5. Pu-er – Tvary, do kterých je pu-er lisován, 5. díl
  6. Pu-er – Skladování a zrání pu-eru, 6. díl

piti_pchu-erhu_2

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají plugin Akismet, který filtruje SPAM. Zde se můžete dočíst, jak tento plugin nakládá s vašimi osobními údaji.